*PERSBERICHT* 25 juli 2021
 
Alltogether festival 20 en 21 augustus 2021 definitief gecanceld.
 
Vol begrip heeft het bestuur van het jaarlijkse Alltogether festival moeten besluiten om helaas ook dit jaar het festival niet door te laten gaan.
 
Vanwege de steeds wisselende regelgeving vanuit de overheid aangaande covid-19, de explosieve stijging van het aantal besmettingen en de bijkomende financiële risico’s kunnen wij niet anders.
 
We hebben verplaatst, nog een keer verplaatst, we maakten van jaargang 2020, 2021, we zagen lichtpuntjes, maar helaas is hier dan toch het definitieve besluit dat Alltogether in deze huidige situatie onverantwoord is en echt niet kan gaan plaatsvinden:
 
Er was steeds twijfels om het festival dit jaar door te laten gaan. Na de laatste coronapersconferentie zijn de twijfels helaas feiten geworden om het festival 2021 definitief te annuleren en op te schuiven naar juni 2022.
 
In dit besluit zijn onder andere de volgende overwegingen meegenomen:
Wachten tot de eerstvolgende corona persconference (13 augustus) is te laat om “voorbereidingen” nog af te ronden.
Teststraten, festivalterrein omheinen, toegang met ‘QR’ vaccinatiebewijzen, of met negatieve testresultaat / of toegang zonder bewijzen, maar dan met 1,5 meter afstand met verplichte zitplaatsen, zijn allemaal niet te handhaven.
Op het festival moet een ieder zich welkom voelen. Met allerlei toegangsverplichtingen kunnen de doelstellingen van het festival niet worden gewaarborgd.
 
Uitgaande dat niet alle bezoekers (volledig) gevaccineerd zijn, dit geldt ook voor standhouders, deelnemers, artiesten, onze crew en anders betrokkenen, is het niet realistisch het festival door te laten gaan.
 
Dat is zeker geen makkelijk besluit, want wij willen niets liever dan een mooi en gezellig festival organiseren, waar we zelf minstens net zo veel plezier aan beleven als onze bezoekers. Het is dan ook een keuze met een zwaar hart.
 
Het lijkt ons beter om nu geen onnodige energie te verspillen. Wel overwegen wij, wanneer de situatie verbetert, toch een alternatief evenement in het late najaar of later te organiseren.
 
Wij kijken nu ook uit naar andere projecten, onder andere een ‘October Fest’, het ‘Winterfestival’, een sponsorwerving evenement etc. Hoe hier nader vorm aan te geven, zijn wij aan het analyseren.
De focus is nu op juni 2022 gericht, hopelijk kunnen wij dan samen de 20e “lustrum” editie van het Alltogether ontmoetingsfestival stijlvol organiseren.
 
We willen in het bijzonder de mensen bij de gemeente Baarn op afdeling vergunningen en cultuur enorm bedanken voor al het constructief meedenken en natuurlijk al onze trouwe vrijwilligers, sponsoren, donateurs, leveranciers en bezoekers die ons zijn blijven steunen.
 
Namens het gehele team van het Alltogether festival…
Met vriendelijke groet,
Namens de stichting Sandesh
 

festival 2020

Alltogether 5 en 6 juni 2020 “CANCELLED”

Vrienden van het Alltogether festival…

Vol begrip hebben wij als organisatie besloten om het 18de Alltogether festival 2020 NIET door te laten gaan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is corona.png

Gezien het besluit van de overheid om alle vergunning plichtige evenementen tot tenminste 1 juni a.s. te verbieden, hebben wij besloten dat het niet verstandig zou zijn om het Alltogether festival 5 en 6 juni 2020, zo kort na 1 juni, door te laten gaan en in overleg met de gemeente Baarn het te verplaatsen naar een latere datum in dit jaar of zelfs geheel te annuleren voor 2020.

Immers is het niet uitgesloten dat de overheidsmaatregelen verlengd gaan worden en het niet verstandig zal zijn om 5 dagen na 1 juni met zo’n grote mensenmassa bij elkaar te komen.

Het is prettig te vermelden dat de programmering al helemaal rond was en de sponsorwerving goed op de rit staat.

Ook de bezetting van deelnemers met Foodtrucks en Non food kramen, horeca en faciliteiten was al rond.

Door de onzekerheid is besloten sponsorwervingen op een laag niveau te plaatsen.

De trouwe en nieuwe sponsoren zullen persoonlijk worden geïnformeerd en zullen natuurlijk geen factuur hoeven te verwachten

Wij hopen dat we in 2021 weer een beroep op hen mogen doen.

De organisatie is er trots op dat er volledig begrip en medewerking is getoond door alle betrokkenen.

Voor nu kunnen we alleen maar zeggen:

Volg nauwgezet de instructies van de landelijke en lokale overheid, alleen op die manier kunnen we deze pandemie een halt toe roepen!

Samen staan wij sterk.

Zorg goed voor elkaar, blijf thuis en blijf gezond.

#stayathome #stayhealthy

Namens Stichting Sandesh Baarn en het volledige Alltogether Festival Team. Shridath Bhola

 

Vrijdag 5 en Zaterdag 6 Juni 2020 Pekingtuin Baarn “Cancelled”

Programma Vrijdag 5 juni 2020 + Foodtrucks

Programma Zaterdag 6 juni 2020 + Foodtrucks + Nonfood kramen

Middagprogramma 6 juni 2020