Nieuws

Lustrum Editie ALLTOGETHER festival 15 jaar

Op vrijdag: Hollandse Avond met o.a. Peter Beense.

Het Baarnse ALLTOGETHER festival dat dit jaar op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni in de Pekingtuin in Baarn voor de 15jaar georganiseerd wordt, belooft wederom een groot  feestelijk samenzijn te worden.

Het Alltogether Festival, heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend en is uitgegroeid tot een festival waar iedereen zich happy kan voelen. Vooral de gevarieerde programmering en diversiteit van de bezoekers, maken het festival tot één groot feest.

Uiteraard zijn er op vrijdag en op zaterdag veel verschillende eetgelegenheden, waar men onder andere kan genieten van BBQ pulled pork, Indiaas, Javaans, Turks, Surinaams Indisch, sateh, nasi, spareribs, roti en barabroodjes. De vrijdagavond, vanouds een thema-avond wordt dit jaar een Hollandse Avond.

Dit jaar wordt de vrijdagavond gehost door de populaire Nederlandstalige zender Radionl. Stichting Sandesh Baarn, is trots op de samenwerking met deze radiozender, hetgeen de vrijdagavond een enorme boost moet geven.

De Hollandse avond heeft als één van de hoofdacts Peter Beense. Deze gezellige volkszanger uit Amsterdam gaat gegarandeerd de Pekingtuin op zijn kop zetten. Wat een feest kan deze man er van maken. Deze zanger is mede ontdekt door zijn grote idool André Hazes en heeft een eigen Café Peter Beense op het Rembrandtplein in Amsterdam. Na concerten in o.a. Carré, de Heineken Music hall en de Arena met de Toppers, heeft hij ook gezongen voor het koningspaar Maxima en Willem Alexander. Na een postuum duet met Hazes, kwam er een droom voor Peter uit, een duet met zijn dochter Melanie. Als Peter Beense optreedt, gebeurt er iets magisch met het publiek. Die interactie heeft Peter Beense ook eerder laten zien op het Alltogether Festival, zodat de keuze voor hem op een Hollandse avond duidelijk is.

Naast Peter Beense heeft Radionl ook Kees Haak kunnen strikken voor het Alltogether festival. Deze zoon van de bekende volkszanger Nico Haak heeft zijn eerste single gelanceerd via Radionl, dus deze keuze is duidelijk.

Kees Haak zingt graag de liedjes van zijn overleden vader Nico en deed dat ook met veel verve in een theatertour. De kenners herkennen in het stemgeluid van Kees ook de stem van zijn vader. Kees is trots op het repertoire van zijn vader, maar timmert ook aan de weg met zijn eigen repertoire. Zijn laatste single; “Dat moet je niet doen joh” is goed ontvangen. Deze regionale artiest samen met Radionl drive-in Show met verschillende live DJ’s is de Hollandse Avond compleet.

Het programma van zaterdag is met verschillende live acts heel divers, verschillende landelijk bekende en Baarnse acts/showbands zullen het Alltogether podium betreden, het festival start tegen 12:00 met het jeugdprogramma en heel veel meer voor jong en oud. Daarover later meer.

Meer info vindt u op de facebookpagina: alltogetherfestival en op de website: www.alltogetherbaarn.nl.